Bosování je trendy

11/08/2013 08:19

S různými zprávami v médiích o bosování jakoby se najednou roztrhl pytel. Tato aktivita, zdá se, začíná být v České republice hodně IN. Jedná se jen o novou módní vlnu netradičního šílenství, nebo má český barefooting  nakročeno stát se více, než sezónní záležitostí?

To ukáže čas. Osobně se však domnívám, že bosování bude mít v Česku trvale svůj okruh příznivců. Ostatně, tak tomu bylo vždy.

Jediné, co se změní, bude dle mého názoru to, že tento okruh fandů do bosování se bude rozrůstat.

Proč si to myslím? Protože pozornost, jakou fenoménu bosování věnují média, pomáhá bořit jedno společenské tabu. Tabu o tom, že zout se na veřejnosti je skoro podobné tomu, jako být nahý a že odhalené lidské chodidlo je svým způsobem tak trochu intimní záležitostí. Prostě žijeme ve společnosti, kde je obvyklé, a tudíž i společensky žádoucí, chodit obutý.

A právě s ohledem na společenské konvence mělo dosud hodně lidí zábrany se zout. Ne jednou se mi stalo, že se se mnou někdo dal takto do řeči:

,,Jéé, vy jdete bosý? Já bych také chodila  bosa moc ráda,  no ale nevím co na to řekne okolí."

Obvykle konec rozhovoru dopadl tak, že  u dotyčné, či dotyčného došlo nakonec také na chvíli k odložení bot. Mnoho lidí totiž miluje ,,ten pocit".

Myslím, že díky této trendy vlně už spousta váhajících přestane řešit, zda je vhodné či nevhodné se zout, ale prostě to udělá a odloží boty častěji, dostanou-li  chuť si zabosovat.

Možná, také, že udivené dotazy kolemjdoucích budou mít připravenou odpověď: ,,Je to trendy. Vy jste to ještě nezkusil?"

 

David